001. Surfari

Minnenas galleri

Klitmöller

1990 var inte första gången vi var i Danmark, redan 1979 bar det iväg till Löcken för att knäcka master på våra Windsurfers. En 10 år senare kom vi till Klitmöller och för de som gillar babordssegling i riktígt feta vindvågor var det paradiset. På kvällarna skulle danska fiskargrabbar knäcka svenskskallar på det lokala discot (kommer inte ihåg vad det hette) så det gällde att hålla en låg profil och undvika att gå ensam på toan. En 20 år efter det kom så PWA Worldtour till Klitmöller och vi var där tillsammans med Gollito, Fernandez o de andra………

Klitmoeller

Jaeren

1989 gjorde vi en resa västerut i bästa upptäckaranda. Vi passerade truckstops, åt fastfood, bodde i bilen och kom slutligen till vägs ände………………Jären på södra västlandet i Norge. Ingen svensk hade tidigare satt sin fena i vattnen söder om Stavanger. Medlemmarna i det lokala surfkollektivet var vana vid swell oavsett om det blåste eller inte, eller riktning på vinden. En lyx vi västsvenskar, inte kände igen på våra breddgrader. Det blev ett helt bildreportage för SurfSport på 8 sidor med bilder och text (nr 2 1990). ……….den av gödsel parfymerade vinden slet tag i vågkammarna och gjorde dess vita skum till mjuka slöjor…mm mm och andra sanningar som blev till “poesi” vår berättelse. Flera av de här bilderna har ni inte sett förut. Vilka minnen!

jaeren

 

On another beach somewhere, in our dreams.

Once upon a time.....

Comments

  1. Så trädde vi till slut in i vår-östan. Många är säkert glada för det men “andra” känner en saknad. Inget ont som inte har något gott med sig; Vi ser framemot att snart kunna slänga luvan och köra med enbart Speedos. Under tiden får vi drömma lite och fundera på om det var bättre förr. Mer bilder kommer snart!